Debat: Elevråd er bekymret over planer om justering af skoledistrikter

Af Elevrådet ved Ørum Skole, indsendt af Helle Hansen, brev til Børne og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune,vedrørende justering af skoledistrikter
 
Vi har i elevrådet på Ørum skole diskuteret flytning af elever til andre skoler. Vi har kigget på Fjellerup og Fannerup, fordi det er de byer som berører os på Ørum Skole. Vi er nået frem til, efter vi har spurgt eleverne, at det er en dårlig ide at flytte Fjellerup børn til Glesborg Skole, og Fannerup børn til Toubroskolen. Og det er der flere grunde til. 
Der er en stor bekymring for at flytningen vil resultere i at Ørum Skole ville lukke, fordi skolen bliver for lille, og der bliver for lidt børn.
* Der vil også kun blive længere transport for de børn, som skal til Toubro, og senere til Kattegatskolen. Og børnene i Fannerup går allerede i børnehave i Ørum, så det ville jo være oplagt at de også skal gå i skole i Ørum. Hvis de også skal til Toubro skal de jo også til at have nye venner. 
* Vi kan måske godt gå med til at dem fra Fjellerup først skal til Glesborg, men de kommer jo alligevel til Ørum på et tidspunkt, også kan de jo ligeså godt komme til Ørum fra starten. Men vil man flytte dem fra Fjellerup til Vivild, så vil det også resultere i, at de vil ende med lang transport, fordi de skal til Auning, når de skal gå i overbygningen. 
* Som skrevet vil børnene der skal flyttes, også få mange skoleskift. Og det er rigtig træls at skulle flytte skole flere gange.
* Vi er også rigtig bange for, at man ikke får noget fritidsliv, fordi man skal bruge hele fritiden på at rejse med transport, fra den ene ende af kommunen til den anden ene af kommunen.
Vi regner med at I tager det alvorligt, og at I godt kan se at det er en dårlig ide at flytte børnene fra Fjellerup og Fannerup til andre skoler. Vi håber I tænker jer godt om, inden I tager en beslutning.

Publiceret: 27. Juni 2013 12:00
 
AC Norddjurs | Formand | Rasmus Holm | Tlf.: 31198976 formand.acnorddjurs@gmail.com