Debat: Børn skal behandles med værdighed og respekt

Af Trine Sørensen, Gammelvej 13, Fannerup, 8560 Kolind:
 
Høringssvar vedr. skoledistrikter.
Det var med stor undren, at jeg for nyligt læste, at, Norddjurs Kommunes børne- og ungdomsudvalg, har lagt et forslag frem om at ændre skoledistrikterne.
Jeg åbnede næsten alt hvad der findes på kommunes hjemmeside for at finde argumenter og beregninger som skulle kunne give anledning til et sådan forslag. Men jeg fandt intet.
I stedet kan jeg så fortælle Politikkerne, hvad det vil betyde for min familie, som er bosiddende i Fannerup, hvis forslaget går igennem.

Vi har to børn, som efter sommerferien går i 8. og 5. klasse. De enten cykler i skole eller tager skolebussen.
De kan begge cykle til Ørum på under 20 min. uden at føle sig utryg ved trafikken. Det er jo som vi alle ved, super godt for helbredet med motion og frisk luft, og børnene har brændt lidt energi af inden de skal på skolebænken. Den mulighed ryger, hvis de skal på Toubroskolen / Kattegatskolen, da det ikke er cykelvenlige veje.
Skal Fannerup børn gå på Kattegatskolen, vil køretiden i bus blive væsentlig længere, end de ca. 25 minutter de har i dag. Og med udsigten til længere skoledage og længere buskørsel, vil der ikke være mulighed for fritidsaktiviteter og fritidsjob. Der er da ærgerligt for børnene at de ikke længere har tid til at være en del af et fællesskab, ikke længere kan dyrke den interesse som de går så højt op i, og ikke har tid til at få den motion vi alle har så godt af.
Begge vores børn har haft stor glæde af biblioteket, som ligger ved siden af skolen. Her har de tilbragt mange timer sammen med kammerater, mens de venter på at fodboldtræningen / badminton går i gang. De lærer at bruge biblioteket og færdes her, og vi forældre får ikke stress, fordi vi skal skynde os hjem og kører børnene til træning. Det giver ro i familien.

I foråret blev vores ældste konfirmeret. I Ginnerup Kirke, selvfølgelig, da vi i Fannerup hører under Ginnerup Kirkesogn.
Konfirmationsforberedelserne foregik i Ørum Sognegård, under hyggelige rammer , sammen med de kammerater han har gået i skole med i næsten 8 år. De har gået i børnehave sammen og nogle har endda gået i dagpleje sammen. Det giver en dejlig tryghed at have et tilhørsforhold, og i puberteten er det endnu vigtigere for de usikre unge, at de er blandt venner.
Hvis han havde gået på Kattegatskolen, hvor skulle han så have gået til konfirmationsforberedelser? I Grenaa, for så at blive konfirmeret af en for ham , ukendt præst i Ginnerup?
Sikke noget rod.
Mange forældre på Ørum Skole har selv gået på Ørum Skole. Det betyder, at rigtig mange kender hinanden, kommer sammen, tager på udflugter sammen o.s.v. Også det, giver ro og tryghed i børnenes tilværelse. De ved, at der bliver handlet hvis noget går skævt, fordi forældrene taler sammen. Det tilhørsforhold vil også ryge ved en ændring af skoledistrikterne.

Da Fannerup i ca. 50 år har hørt til Ørum Skole, er det helt naturligt at vi borgere vender os mod Ørum, når vi skal til fritidsaktiviteter. Vi vil da ikke køre til Lyngby, det vender helt forkert. Ikke at der er noget i vejen med Lyngby, men vi har et tilhørsforhold, som vi ønsker at bevare.
Så kære politikere: det er muligt, at det for Jer kun handler om at fordele børn fra en mellemstor, og i øvrigt god og velfungerende skole, med IT overbygning og differentieret undervisning, til små skoler der mangler elever. Det er også muligt, at I ønsker at øge transportudgifterne på skolekørsel, for 2 busruter bliver der brug for.
Vi ønsker os alle glade, trygge og harmoniske børn, der bliver behandlet med den værdighed og respekt, som vi jo alle fortjener, og ikke som fodbolde der bliver sparket i Øst og Vest."

Publiceret: 04. Juli 2013 10:30
 
 
 
 
AC Norddjurs | Formand | Rasmus Holm | Tlf.: 31198976 formand.acnorddjurs@gmail.com