Debat Norddjurs: Hensynsløst forslag om flytning af elever

Af Sven Skovmand, Stenvad, radikal kandidat til kommunevalget:
 
"Norddjurs Kommune har fremlagt et forslag til flytning af eleverne fra Fjellerup og Fannerup, som må betegnes som yderst problematisk.
Eleverne fra Fjellerup, der hidtil har gået i Ørum Skole, skal efter forslaget flyttes til enten Glesborg eller Vivild, og eleverne fra Fannerup skal flyttes til Toubro-skolen i Trustrup.
Idéen er af flere grunde ikke særlig god.
I dag går eleverne i hele deres skoleforløb i Ørum Skole og slipper dermed for skoleskift, når de skal i overbygningen. Hvis forslaget gennemføres, vil eleverne fra Fjellerup skulle skifte skole efter 6. klasse, og det gælder, hvad enten de kommer til Glesborg skole eller til Langhøjskolen i Vivild.
Det samme gælder for de elever fra Fannerup, der kommer til Toubroskolen.
Samtidig formindsker man elevgrundlaget i den velfungerende Ørum Skole og gør det dermed sværere for den at levere en god undervisning. Det virker nærmest, som om man på langt sigt er indstillet på at lukke skolen eller i hvert fald fjerne dens overbygning.
Det er muligt at gøre indsigelse over for forslaget indtil den 19. august, og det bør flest mulige benytte sig af. Høringssvaret skal sendes til Norddjurs Kommune, og det kan elektronisk ske på cs@norddjurs.dk."

Publiceret: 08. August 2013 14:11
 
AC Norddjurs | Formand | Rasmus Holm | Tlf.: 31198976 formand.acnorddjurs@gmail.com