Debat Norddjurs: Hvorfor vil I ødelægge Distrikt Ørum kære politikere?

Af Heidi Mygind Hovedvejen 45, 8586 Ørum Djurs - dagplejer i Distrikt Ørum:
 
"Det spørgsmål, jeg hører mest lige nu er: Hvorfor? Hvorfor vil de dog ødelægge noget, der fungerer så godt?
Og jeg er dagplejeforældrene, bedsteforældre, kollegaerne, venner og bekendte svar skyldig.
Aner det ikke. Hvor man har fået den ide fra at splitte Distrikt Ørum op? Det fungerer jo rigtigt godt. Jeg skal ikke gøre mig klog på økonomi og politik, men det er vel stadig børnene, vi tænker på, ikke?
Vi dagplejere besøger jævnligt børnehaven i Åparken, så når vores dagplejebørn skal videre, kender de stedet.
Åparkens børnehave besøger Ørum skolens legepladser, og de ældste i børnehaven har endda fast tilhørsted på skolen i form af deres helt egne lokaler.
Så når de skal videre, fra børnehave til skolen, virker det ikke så skræmmende.
Når I så vil flytte elever, fra en rigtigt god skole hvor elevtallet, modsat mange andre steder, faktisk er lidt stigende, så undrer og bekymrer vi os.
For hvis I flytter elever, betyder det færre elever, færre lærere og dermed færre penge. Kan de så stadig opretholde en lærerig og god undervisning, hvis speciellærere og pædagoger ikke længere er på skolen?
Hvad er planen egentlig? Vil I ”kun” flytte skoleelever, eller også dagpleje- og børnehavebørn? Vil man splitte børnene ad, lige før skolestart eller skal dagplejebørn og børnehavebørn også flyttes ud af distrikt Ørum, bare fordi de bor i Fannerup og Fjellerup?
I distrikt Ørum er vi 11 dagplejere. Vi kan dække hinanden ind ved ferier, kursus og sygdom. Det vil sige vores børn her, kommer hen til kendte ansigter. Børn og voksne, de har hilst på i fx børnehaven, heldagslegestue og åben have. Det betyder tryghed og nærvær, hvilket jo er kodeord, når det gælder små børn.
Jeg er bange og nervøs for, at flytter man børn ud af distriktet, forsvinder disse muligheder.
Men færre børn til Distrikt Ørum vil på sigt betyde færre dagplejere og dårligere muligheder. Det rammer børnene.
Min bøn er, at man lige vil glemme penge og politik, og tænke på børnene.
Jeg er bange for, at dette er starten på slutningen, hvis I begynder at fjerne elever fra Distrikt Ørum. Det starter altid et sted, med landsbydød, og skolen er vores hjerte her.
Jeg håber meget, I vil lytte til hvad befolkningen her siger. Det er da trods alt os, der skal leve her hver dag. Og forhåbentlig også fremover."
 
Publiceret: 06. August 2013 16:00
 
AC Norddjurs | Formand | Rasmus Holm | Tlf.: 31198976 formand.acnorddjurs@gmail.com